Масажът за пълноценен сън

Масажът за пълноценен сън

МАСАЖЪТ МОЖЕ ДА ВИ ОСИГУРИ ПО-ПЪЛНОЦЕНЕН СЪН!!!


Много хора по света страдат от хронични нарушения на съня. Твърди се, че в България двама на всеки петима българи имат проблеми със съня.
Загубата на сън може да има негативен ефект върху нервната, имунната система, върху способността ни да се концентрираме и дори е възможно да повлияе и увреди паметта ни. Често се чувстваме неработоспособни, отпаднали, апатични. Едни от най-разпространените нарушения на съня са безсънието, сънната апнея - тежко сънно разстройство, което настъпва при нарушение на дишането по време на сън, синдромът на неспокойните крака, нарколепсията и други. Причините за появата им са много и различни - начин на живот, нарушена хигиена на съня, болести, лекарства и често са комбинирани.
Ако не желаете да приемате лекарства, ако те се уморили от безполезни терапии, ако не сте готови да смените работата или напълно да си промените начина на живот - отидете на масаж.
Редица проучвания са установили, че масажът увеличава възстановителния етап от съня, при който тялото почти не се движи. С увеличаването на дълбокия, пълноценен сън, в организма се редуцират някои невротрансмитери (химически сигнални вещества на нервната система), които се освобождават от специфични сензорни нерви и са свързани с възпалителните процеси и болката.
Масажът спомага за намаляването на кортизола - хормон на стреса, в резултат на което се увеличава серотонина - хормон, който играе важна роля при регулирането на съня, настроението, болката, паметта и други.След серия от масажи, направено от професионалист, тялото получава тотална релаксация - понижаване на кръвното налягане и пулса, премахване на нервното напрежение, значително подобряване на умствената дейност, което от своя страна води до намаляване на депресивните състояния, раздразнителността и проблемите със съня.
Масажите могат да се комбинират с етерични масла, които допълнително да подсилят действието им. Употребата на лавандула, лайка, портокал и други подходящи съчетани масла въздействат благоприятно върху нервната система и предизвикват приятни и спокойни сънища. Намаляват натрупаната умора, нормализират сърдечния ритъм и дишането и релаксират цялото тяло. Някои упражнения свързани с дишането и други активни дейности, комбинирани с масажи, могат да подпомогнат цялостния оздравителен процес.

Насладете се на силата на лечебния масаж в Център за Масажи "LINA-MASSAGE" - София
Почуствайте се отпочинали, свежи и пълни с енергия!
Почуствайте радостта от пълноценния сън!


Автор: Звезделина Кънева
Център за Масажи "Lina-Massage" - София

© 2015 - 2024 Всички права запазени