Лечебни процедури

Лечебни процедури

Лечебен масаж

Прилага се при лечението на много заболявания. Успокоява и премахва болката, отпуска мускулите чрез подобряване на кръвообръщението и трофиката на тъканите. Разнася отоците и премахва ежедневното напрежение. Подобрява общото състояние на организма и действа профилактично срещу появата на болка и дискомфорт.

Може да се съчетае с:

♦ Мед и етерични масла.

♦ Вендузи.

♦ Мануална мобилизация на стави - използва се за възстановяване на ограничената ставна подвижност. След функционално изследване се прилагат мобилизационни техники с цел премахване на болката и възстановяване на ставната игра.

♦ Криотерапия - лечебен метод, при който се използва студово въздействие с лечебна цел. Първоначално кръвоносните съдове се свиват и кожата побледнява, но след това се наблюдава зачервяване. Студът въздейства на соматичната нервна система. Намалява болката, отпуска мускулатурата и увеличава обема на движение.

♦ Парафинови апликации - парафинът се получава при дестилация на земното масло. Той притежава голяма топлоемкост и малка топлопроводимост. Повишава кожната температура. Наблюдава се значително зачервяване, при което се образува резервна капилярна мрежа в кожата. Подпомага отичането на кръвта и понижава болката. Благоприятства храненето на тъканите, епителизацията на раневи повърхности, декубитални рани, ускорява възстановяването на травматично увредени периферни нерви.

♦ Кални апликации - калолечението е физикален терапевтичен метод, при който се използва лечебна кал, съдържаща органични вещества, смесени с минерали, соли от морето и антибиотични вещеста. Ускорява лимфния и венозния оток, резорбцията, намалява болката, повишава обмяната, храненето и репаративните процеси в организма.

♦ Постизометрична релаксация - проприоцептивна инхибираща методика, която потиска патологичната мускулна възбуда. Чрез нея се наблюдава отпускане на мускулите, повишаване на подвижността.

♦ Лебечна физкултура - индивидуално организирани физически упражнения с аналитичен характер, които се прилагат с лебечна и профилактична цел.

♦ Кинезиологичен тейпинг - лечебен метод, при който се използва специфична памучна лента с хипоалергенно лепило (тейп), която се аплицира върху различни анатомични структури с цел: корекция на стави, понижаване на възпалителни процеси, намаляване на отока, редуциране на компресията, обезболяване, осигуряване на тактилна стимулация, подпомагане възстановяването на кожни ръбци и редуциране на хематоми.

При Нас ще получите адекватна и професионална консултация, индивидуален подход и съвети за подобряване състоянието в домашна обстановка.

Лечебен масаж 40мин - 65лв.

Лечебен масаж 90мин - 80лв. /комбиниран с други масажни техники/

Лечебен масаж с мед

Медът, който се комбинира със специфични масажни похвати, цели "изсмукване" или "изпомпване" от тъканите на тялото на натрупаните токсини. Същевременно в тялото през кожата проникват полезните съставки на меда (микроелементи, минерали, витамини, антибиотични вещества и други), които се ползват за лечение на редица заболявания. Тонизира и освежава организма.

Лечебен масаж с мед 30мин - 71лв.

© 2015 - 2024 Всички права запазени