Полезни статии

Полезни статии

Масажът може да Ви осигури по-пълноценен сън!!!

Много хора по света страдат от хронични нарушения на съня. Твърди се, че в България двама на всеки петима българи имат проблеми със съня.

Загубата на сън може да има негативен ефект върху нервната, имунната система, върху способността ни да се концентрираме и дори е възможно да повлияе и увреди паметта ни. Често се чувстваме неработоспособни, отпаднали, апатични. Едни от най-разпространените нарушения на съня са безсънието, сънната апнея - тежко сънно разстройство, което настъпва при нарушение на дишането по време на сън, синдромът на неспокойните крака, нарколепсията и други. Причините за появата им са много и различни - начин на


живот, нарушена хигиена на съня, болести, лекарства и често са комбинирани.
Ако не желаете да приемате лекарства, ако те се уморили от безполезни терапии, ако не сте готови да смените работата или напълнода си промените начина на живот - отидете на масаж. 
 

Редица проучвания са установили, че масажът увеличава възстановителния етап от съня, при който тялото почти не се движи. С увеличаването на дълбокия, пълноценен сън, в организма се редуцират някои невротрансмитери (химически сигнални вещества на нервната система), които се освобождават от специфични сензорни нерви и са свързани с възпалителните процеси и болката.
Масажът спомага за намаляването на кортизола - хормон на стреса, в резултат на което се увеличава серотонина - хормон, който играе важна роля при регулирането на съня, настроението, болката, паметта и други.След серия от масажи, направено от професионалист, тялото получава тотална релаксация - понижаване на кръвното налягане и пулса, премахване на нервното напрежение, значително подобряване на умствената дейност, което от своя страна води до намаляване на депресивните състояния, раздразнителността и проблемите със съня.
Масажите могат да се комбинират с етерични масла, които допълнително да подсилят действието им. Употребата на лавандула, лайка, портокал и други подходящи съчетани масла въздействат благоприятно върху нервната система и предизвикват приятни и спокойни сънища. Намаляват натрупаната умора, нормализират сърдечния ритъм и дишането и релаксират цялото тяло. Някои упражнения свързани с дишането и други активни дейности, комбинирани с масажи, могат да подпомогнат цялостния оздравителен процес.

 

Насладете се на силата на лечебния масаж в Център за Масажи "LINA-MASSAGE" - София

Почуствайте се отпочинали, свежи и пълни с енергия!

Почуствайте радостта от пълноценния сън!

 

Автор: Звезделина Кънева

Център за Масажи "Lina-Massage" - София

© 2015 - 2023 Всички права запазени